Daikin värmepumpar

Daikin är världsledande inom kyla och värme, och har alltid varit en föregångare och innovatör. Nu lanserar vi våra senaste luftvärmepumpar, Optimised Heating 4 och 4+, ännu starkare och med det nya energieffektiva köldmediet R32, därmed flyttar vi fram gränserna ytterligare. Äntligen en luftvärmepump som ger mycket värme när det är riktigt kallt.

Problemet löst!

I utedelen använder sig Daikin av den senaste generationen av 3-lagers frihängande värmeväxlare. Den stora fördelen är att det inte behövs någon strömslukande värmekabel för avisning eller extra jordfelsbrytare för värmepumpen. Ett vanligt problem för luft/luft värmepumpar, oavsett märke, är annars att värmekabeln med tiden kan orsaka jordfel. Med Daikins nya teknik är problemet löst. Daikin har korrossionskyddade värmeväxlare sedan många år.

 

Patenterad R32 kompressor
Daikins egenutvecklade och patenterade Swingkompressor har färre rörliga delar än andra fabrikat vilket ger bättre driftsäkerhet och en ökad livslängd. Optimised Heating 4 och 4+ har ett mycket bredare effektområde för ett jämnare inomhusklimat jämfört med tidigare modeller. Självklart med två kammare för en ännu tystare och vibrationsfriare gång.

 

Jämnare värme i huset!
Den avancerade mikroprocessorn ser till att maskinen avfrostar endast när det behövs, även vid så kall temperatur som -25 °C kan maskinen jobba mer än 10 timmar mellan avfrostningarna under rätt förutsättningar.

 

Kraftfull när det gäller
Daikins senaste generation luftvärmepumpar för kallt klimat med Optimised Heating 4+
teknologi säkerställer att maskinen presterar minst sin nominella effekt ända ner till -17°C (Caldo XR) och -25°C (Solo XR).

 

Caldo XR

 

När du eldar i din öppna spis stänger de flesta luftvärmepumpar av sig eftersom rummet uppnått den önskade temperaturen. Med Daikins nya ”öppen spis logik” stänger din luftvärmepump av kompressorn och inomhusenheten går enbart i fläktdrift. Det betyder att den varma luften sprider sig i huset och du får en jämnare värme i huset. När temperaturen sedan faller under inställt värde startar kompressorn automatiskt.

 

Se produktblad för Caldo XR

 

 

 

Solo XR

 

Passar nästan överallt
Att placera värmepumpen inne på väggen ovanför ytterdörren är ofta en bra lösning för optimal värmespridning i ditt hus. Daikin Solo XR har extra låg bygghöjd, endast 286 mm. Fläkthastigheten är optimerad för placering ovan dörr i en hall. Solo XR har extra lång kastlängd, det innebär att den varma, eller kalla, luften tränger in ordentligt i huset och ger dig den temperatur du önskar.

 

Se produktblad för Solo XR

 

© 2021 Aircondition Center
Information om cookies